Saturday, March 02, 2013

Mark

Fast mark, under fötterna.
Det är ett mänskligt behov. Ett ganska basalt behov, kan man säga.

Du kan vara uppe och flyga, många gånger per dag/under längre perioder i livet, tex. under en resa. Kanske att det känns som att man svävar någon decimeter ovanför marken.
Men, någon gång säger kroppen i från, -Jag VILL ha fast mark under fötterna, nu inte sedan!

Ger du inte kroppen fast mark, finns risken att du blir som ett uppochnedvänt träd, med rötterna upp i luften, och trädkronan ner. (inte bra.)
Kroppen måste ju ha en trampolin, att ta sats i från. Den måste ha fast mark, för att ha något att lyfta från, och komma hem till, något att utgå från, för att ha något att tanka kraft i från. Har du gungfly, sankmark under fötterna -då är det bra om du gör något åt det.

Kroppen är organisk, så det går inte att fly från detta faktum. Mänskliga kroppar är på så sätt precis likadana som alla växters kroppar på denna jord. Kroppen lyder under gravitationen. Människans kropp rymmer både spiritualitet och materia.
Det går inte att blunda för detta faktum. Det finns inga hightechlösningar som kan ersätta detta, tex.

Så det gäller att du hittar ett ställe där det finns fertil jord, så att du kan sätta ner din kropp där, -och börja växa uppåt och utåt, mot solen! Det kan hända att du måste flytta många gånger under ditt liv, då likt en nomad eller så trivs du där du bor och stannar kvar där hela livet. Människor är olika där, och har olika behov, helt klart.

Var trivs du? I vilken jord trivs du? Det är något som man känner, känns det lätt är det rätt!

Det här är som sagt rätt självklara saker. Men, jag hade svårt att fixa detta, till mig själv. Det gäller att ta hand om sig själv, det finns ju ingen annan som kan göra det åt en, egentligen!

Sedan att man kastar sig ut, det är ju tjusningen med livet! Man, kan inte veta allt/ha kontroll över allt.
Jag kommer i håg när jag var i Spanien som utbytesstudent och bodde inneboende hos en kvinna. Då var det en tysk tjej som hade ett papper med en massa punkter som hon prickade/kollade av hos husvärdinnan, innan hon flyttade in. Husvärdinnan tyckte det var lite märkligt beteende, liksom jag tyckte. Kunde inte den här tjejen som var utbytesstudent, liksom jag, slappna av och ha tillit? Go with the flow!
Det blir ju tråkigt samhällsklimat om människor ska vara misstänksamma mot varandra, och inte ha tillit.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home