Saturday, February 24, 2007

Stress

Vaddå, vad är det som är så svårt? Det har varit svårt i alla tider för människan. Ja, det har det.

Men nu. Informationshav. Snabba kommunikationer. Blixtsnabba svar. Shoot. Nya regler. Nya produkter. Nya trender. Nya krig. Nya kändisar. Nya kemikalier. Nya sjukdomar. Nya fördomar. Nya buzzwords. Nya jargonger. Nya ord för gamla saker. Nya förpackningar.
Svara, SVARA på mailet… Var tillgänglig. Säg den senaste rubriken, utan att veta om vad det rör sig. Prata. Rabbla. Håll låda. Så kanske inte folk omkring dig märker, att du inte kan något.

Säg, Det här jobbar vi på. Den här lagen ska vi se över lite. Sopa den värsta skiten under mattan. Se om ditt eget hus. Då en massa människor som mest ser om sitt eget hus, skickar en massa mail. Ut, ut. Då stressar de de människor som tar emot dessa och som vill tänka sig för en eller två gånger innan de fattar ett beslut. Då en massa narcissister ställer sig på scener och sprider ut dynga, tar de plats från de som vill sjunga. Då politiker ändrar och ändrar, får de medborgare som inte orkar hänga med. Då det gäller att hålla sig framme, och VISA vad man håller på med, yta blir viktigare än kvalitet. En stress. Kreativiteten dör.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home