Friday, January 25, 2013

Tom-Politiker

Tomma burkar skramlar mest.

Annie Lööf, vad pratar den människan om? Hon är nyliberal, men kan inte stå för det ens. Hon låtsas bry sig om mjuka frågor eller miljö, men går storföretagens och nyliberalismens intressen till mötes, först och främst.
Carl Bildt, med sitt diplomatiska icke-språk, som inte säger något alls.
Per Schlingmann, fd. kommunikationschef på Moderaterna; han är inte bara tom, han är ond, också!
Maria Larsson, från Kds, som tyckte att alla skulle vaccinera sig mot svininfluensan, kosta vad det kosta ville. Hon var till och med inne i en moské och förespråkade vaccination. Hädiskt, tycker jag. Gå läkemedelsindustrins intressen till mötes, på en sk andlig plats. Suck...
Filippa Reinfelt som ansvarar för sjukvården i Stockholm. Hon står och ler och ser bra ut, men hon säger aldrig något av substans. "Vi ska titta på det..." "Vården i Stockholm har blivit mycket bättre..." Sjukvården i Stockholm är inte bra, men Filippa Reinfelt är alltid lika lugn och sansad, blir den människan aldrig upprörd/irriterad? Hon gör mig bekymrad, det verkar inte som att hon bryr sig, på riktigt utan tycker mest om att klippa band till invigning av nya sjukhus etc.
Fd justitieminister Tomas Bodström, som drev på i EU att vi skulle ha datalagringslagar etc. Han verkar vara en narcissist, som synts i alla de sammanhang; minister, riksdagsledamot, advokat, i kyrkan, i ishockeylag, som deckarförfattare etc.
Nuvarande justitieminister Beatrice Ask är inte mycket bättre. Hon har ingen tyngd, verkar inte ha någon vidare rättskänsla.
Margot Wallström som satt i EU som någon slags kommunikationschef. Hon verkar ok som person, men vad säger människan? Hon pratar i intervjuer om att EU måste bli bättre med att kommunicera, med att nå ut med sitt budskap etc. Detta sitter hon och säger i typ 15 minuter, sedan undrar man Vad har hon sagt? Ingenting. Kanske inte EU har så mycket att säga oss, medborgare? I alla fall inte när det blir förpackad information, som blir mer likt en propaganda.
Eskil Erlandsson jordbruksminister, verkar inte bry sig mycket om natur och miljö; han går storföretagens och stordriftsjordbruken till mötes snarare.
Anders Borg finansminister. Talar alltid lugnt och sansat, lite som till ett barn. Han är populistisk, känner han att medborgarna tycker att det är fel att bankerna får en massa hjälp av staten eller bonusar, då säger han att bankerna måste sluta med detta, lite lojt. Men, han gör inte något åt det! Det är bara tomma ord han säger, för att det verkar populärt att säga detta nu, och inte för att han själv tycker det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home